Thursday, December 29, 2011

MERIT Oh rezeki....

Terkulat² saya dpt email ni...
Tp dalam pd tu ada senyuman dibibir...dihati sudah berbunga-bunga..
tak sangka jugak, hikhikhik...

Alhamdu Lillah....ade rezeki lebih untuk anak-anak saya untuk penghujung 2011 ini....:D


Tuesday, December 20, 2011

18 months!

An-Nur Wafiyya is 18 months today!

Sungguh cepat masa berlalu...;)
Alhamdu Lillah..Wafiyya membesar dgn sehat, baik dan cergas (rasa cam terlebih cergas pn ade)
Walaupun Wafiyya masih lg di dalam pemantauan doktor (akibat jangkitan bronchopneumonia 2 bln yg lps), dia sudah menunjukkan perkembangan yg positif.Cuma buat ms ni Wafiyya masih lg perlu mengambil 1-2x puff-flexotide dlm sehari..
my lil' bambam~

Dan paling saya gumbira dan bersyukur...ialah saya masih dimurahkan rezki utk menyusukan Wafiyya sehingga kini. Alhamdu Lillah, target utk 1 thn setengah sudah dicapai. Target to breastfeed her for 6 months lagi akn diteruskan wlpn kini Wafiyya sudah minum susu formula kerana stok susu saya sudah tidak mencukupi utk menampung keperluan Wafiyya..Mungkin juga saya sudah tidak lg menge'pump' di office. ya..itu salah satu faktor susu saya semakin kurang. Asalnya pee'l tidak menge 'pump' ni disebabkan stok yg dapat semakin merudum. So, semangat pn semakin kureng..dan lama² tu semangat malas pn datang..dan inilah hasilnya..production of milk semakin less and less...Mujur la di rumah Wafiyya masih mahu lg direct breastfeed... 
Jelas lg di mata saya, saat saya mengendong, meriba, memeluk Wafiyya ketika dapat menyusukannya seawal usianya sehari mengenal dunia yg ketika itu seberat 3.25kg , ketika usianya 2bln, 4bln, 8bln dan seterusnya sehingga kini 18 bln yg mana Wafiyya kini menjangkau 10.3kg. Perasaan menyusukannya tetap sama.GEMBIRA& BAHAGIA :D

So, kepada Cik Medela saya..selamat bercuti! Terima kasih kerana menemani saya, membantu saya sepanjang proses saya menyusukan babygal kesayangan saya itu. Perkhidmatan Cik Medela akan disambung bila sampai rezeki seterusnya nanti ye..;)
*saya sungguh rindukan saat² ini- 'projek' menambah stok EBM, di surau opis

Wednesday, December 7, 2011

Rindu Tersangat-Bila berjauhan..rindu-rinduan. Bila dh dekat, berjumpa..gaduh-gaduhan...

Anak ini rindukan abahnya...........
Since abah dia dh ke blk semula ke penang pd ahad lps (for attending course selama 3weeks), dia asyik dgn t-shirt abahnya (yg tak berbasuh pn) ditinggalkan kunun utk melepas rindu...

Antara statement yg saya dok dengar 3-4 hari ni:
"Ummi..abah mane..biler abah nk balik.."
"Ummi..fazzal rindu abah la.."
"Mane baju abah?"
"Ni baju abah...sayaangg baju abah"

Awal pg around 3am, saya tersedar Mufazzal batuk teruk sms tido. Tgk kn gaya batuknya mcm dh nk muntah..Dlm pd mamai² dlm kegelapan tu saya kelam kabut hulur kain selimutnya kt Mufazzal kunun nk tadah muntah dia takut terkena tilam. Dia terus jerit "Ummi..ni baju abahla..!" aiseyhh..sib baik tak jadik muntah..kalo tak jenuh..saya pun dlm ngantuk² tu balas le balik "sorila..ummi tak prasan, ingatkan selimut abg td.."

Sabar la ye anak..lg 2 minggu abah akan balik..tp mungkin blk kejap je sbb abah perlu blk semula ke Labuan utk tugas kpd agama, bangsa dan negara...

Yg tu saya tak boleh and taknak pikir lagi hal-hal yg akan terjadi lps abah mereka blk semula ke Labuan. 


Monday, December 5, 2011

'Aidiladha 1432H

(wahh..sungguh lama entry ini tertunggak di draft saya..)

Alhamdu Lillah..
Pada 'Aidiladha yg lps kami sekeluarga dpt selesaikan sebahagian lg aqiqah utk Mufazzal. Saya dan suami ambil peluang utk join korban& aqiqah yang diadakan di surah di kaw perumahan  rumah famili saya. So Mufazzal berkongsi lembu dgn 6 org yg lain yg turut menyumbang utk korban& aqiqah pada tahun ini..Mufazzal pg2 lagi dh excited nk tgk lembunya(kununnya la kan..). alih2 bila dh tgk lembu tu kena sembelih, kena lapah..dia sibuk nk ajak balik pulak sbb takut..(takut time tu je pn..). 

Mmg saya berniat nk bawa dia tgk lembu yg akn menjadi kurban aqiqahnya. Mungkin dia takkan faham buat masa ini, tp sekurang-kurangnya di awal usia Mufazzal ini saya sudah dedahkan kpd nya sesuatu yg baru tentang amalan dan hukum serta syariat² dlm islam dalam kehidupan untuk panduan dia di masa akan dtg, Insya Allah..

Dok dgr jugak org tua-tua kata kalau dpt, sentuh la sikit binatang kurban/ aqiqah kita tu..igt nk la bg Mufazzal pegang sket lembu dia tu..tp tak jadi la pulak sebab nya lembu tu sgt lah agresif! (spt Mufazzal gak yg agresif, tak reti dok diam..) lembu tu la satu-satunya lembu yg paling ssh utk ditumbangkan diantara 9 ekor lembu yg lain..

Hingga kini walaupun dh lebih sebulan berlalu, bila Mufazzal nampak je lembu (sama ada gambar ataupun yg nyata, pasti dia akan ungkapkan "lembu Fazzal dh kena sembelih...kesian lembu Fazzal dh mati..."
takpe la anak..nnt pelan² ummi dan abah akan terangkan pd mu erti nilai sebuah 'qurban'

Harapnya thn hadapan ade lg rezeki kami untuk menunaikan qurban. Rasa seronok pulak bila dapat merasai suasana menunaikan qurban beramai-ramai spt hari itu walaupun kami hanya melengkapkan sebahagian lagi aqiqah Mufazzal...

Ini pula cikmontel Wafiyya di pagi 'Aidil adha..Budak botak yg tak berapa nk lebat rambutnya berbaju kurung.... :D

Friday, November 25, 2011

For every husband..


To my beloved hubby, Mr. Ahmad Azwad b Ahmad Azali; 
I love u more than u know...

*******************************************

  • Love her …when she sips on your coffee or tea. She only wants to make sure it tastes just right for you..
  • Love her…when she "pushes" you to pray. She wants to be with you in Jannah..
  • Love her…when she asks you to play with the kids. She did not "make" them on her own.
  • Love her...when she is jealous. Out of all the men she can have, she chose you
  • Love her…when she has annoying little habits that drives you nuts. You have them too.
  • Love her…when her cooking is bad. She tries.
  • Love her…when she looks dishevelled in the morning. She always grooms herself up again.
  • Love her…when she asks to help with the kids homework. She only wants you to be part of the home.
  • Love her...when she asks if she looks fat. Your opinion counts, so tell her she's beautiful.
  • Love her…when she looks beautiful. She's yours so appreciate her.
  • Love her...when she spends hours to get ready. She only wants to look her best for you.
  • Love her…when she buys you gifts you don't like. Smile and tell her it's what you've always wanted.
  • Love her…when she has developed a bad habit. You have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change.
  • Love her…when she cries for absolutely nothing. Don't ask, tell her its going to be okay
  • Love her…when she suffers from PMS. Buy chocolate, rub her feet and back and just chat to her
  • Love her…when whatever you do is not pleasing. It happens and will pass
  • Love her…when she stains your clothes. You needed a new uniform/ shirts/ pants anyway
  • Love her…when she tells you how to drive. She only wants you to be safe.
  • Love her…when she argues. She only wants to make things right for both
  • Love her…she is yours. You don't need any other special reason!



*******************************************
All this forms part of a Woman's Character. Women are part of your life and should be treated as the Queen.
The Messenger of Allah (peace be upon him) advised concerning the woman:

• Treat the women well.

• The best of you are those who are the best in the treatment of their wives."


ke mana..di mana..

ke mana perginya...?
hingga kini tidak ditemukan lagi jawapannya..

awak dh tak mau kawan dgn saya lg ke?
takpela...kalau itu pilihan awak...
saya sentiasa doakan yg terbaik utk awak..
awak tetap SAHABAT saya DUNIA& AKHIRAT..

Wednesday, November 9, 2011

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu..-saya saangaat suka lagu ini!

Entah ape mood saya minggu ini..hikhikhik...;)
asik dok ulang dengar lagu ni je...
(mungkin juga kerana saya mmg teramat suka n terbuai dgn sore cowok pasha ni..)
sampai la caller ringtones utk En suami pn saya dh set lagu ini...
mood saya...in love with En Ahmad Azwad b. Ahmad Azali 
:D
*************************




Penghujung Cintaku- Pasha feat Adelia

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini t’lah ada yang miliki
Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi 
Kini aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
Ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu


*p/s: proses ulang baca 'Bicara Hati' in progress..sudah di Bab 8.curik-curik baca di opis time ngantuk..hikhik

Friday, November 4, 2011

Ombak Rindu vs Bicara Hati

Siapa ade novel Bicara Hati dan juga Ombak Rindu?
Boleh saya pinjam..??

Dulu-dulu...
Ms sekolah memang saya seorang kaki novel..Segala bagai novel saya baca.
Best nyer....
sampai pernah dapat award Tokoh Pembaca ms Form 2, hehee ;)

Kini...
Dh lama saya tinggalkan habit yg sangat bermoral itu..
Rasanya kalau saya teruskan minat itu,
alamat..kelaparan la hero dan heroin saya yg dua itu..
akan tunggang langgang la rumah parents saya dikerjakan dek dua beradik itu..
akan kedengaran la 'radio live-streaming dr beberapa dj jemputan ' dgn volume super maximum di rumah saya dek kerana agenda+projek hero dan heroin saya itu...
kerana apa...
kalau saya dh dpt hadap novel, saya tak kan berganjak sama sekali utk buat kerja lain..

Kedua-dua novel ni mmg saya dh baca ms zaman-zaman sekolah², time muda belia jiwa remaja gitu..

Saya ingat² lupa je jalan cerita nya.
Tp rasanya saya masih ingat 80% sinopsis cerita Ombak Rindu.

Kenapa saya beriya nk baca dua novel ni?
Hehee..sebabnya
Ombak Rindu akan masuk panggung tak lama lg..
dan Bicara Hati akan bersiaran di Astro pd bln ini...
So, pd kawan² yg tahu mane nk dpt kn novel ni secara paling mudah..tolong...
Pinjamkan saya kedua-dua  novel ini..nnt saya janji saya pulangkan blk..

nota dijari:
ade tak website yg provide boleh baca novel secara online?
Mungkin last ikhtiar..harus la dibeli juga nampakanya..hmm~

memory remains...~
 
*gambar ihsan uncle gugel

*update: yeay..saya sudah jmp link bicara hati..nun di sini:
http://mulotbua.blogspot.com/2009/02/novel-bicara-hati-bab1-bab3.html

berumah di wad utk yg kedua kalinya

Salam to all...

Utk yg kedua kalinya ini, we've been stayed in ward for 1 week! The doctor wants to monitor Wafiyya until she is fully recovering..

After discharged 5 Oct yg lps, Wafiyya dh ok, tp she's been under observation lg..bila pergi follow up pn, doc kata her lung already clear..cuma Wafiyya perlu continue amik flexotide thru puff selama 2-3 bln lg..

Ahad- 16 Oct 2011
Wafiyya batuk² blk n suddenly  mlm tu dia start demam panas..skali chex temperature suda 39.7 la pulak! memang panic la ummi and ma'wan nya..mujur ade ubt demam, trus drip masuk punggung.
Isnin- 17 Oct 2011
Saya on emergency leave. Demam Wafiyya on and off..skali on, trus 38 degree and above. tak boleh jadi..ptg tu trus bwk Wafiyya p klinik..tp bila smp klinik demam bole trus drop 37.3..erm..~ doc bg ubt segala bagai semua..ok..blk rumah mlm tu badan Wafiyya pns blk..masuk lg ubt kt punggung dia..kesian Wafiyya. dok melepek..merap je dia.

Selasa- 18 Oct 2011
Mama saya pulak cuti, ganti shift jaga Wafiyya kt rumah. Kesian+risau pulak nk antar dia ke rumah pengasuh time demam² ni. So far, on that day Wafiyya ok, badan tak berapa nk panas dah..
















Rabu- 19 Oct 2011
Saya hantar Wafiyya as usual ke rumah Mak Kiah nya.. Kul 3.30pm Mak Kiah call bg tau Wafiyya demam blk, muntah² dan merengek je..Balik dr ofis, mlm tu jugak lps maghrib kami bwk Wafiyya terus jmp Paed di An-Nur, Bangi..dan mlm tu jugak Wafiyya terus admit disebabkan demam panas and doc ckp lung Wafiyya dh sempit sgt..Even ms tu saya dh prepare myself physically and mentally, tp bila tgk Wafiyya kena cucuk utk amik blood test and buka line utk masuk air, hancur luluh gak hati ni bila dgr dia menangis. memang tak gamak rs nya tgk keadaan dia time tu..mujur la ade mama yg setia dan sgt kuat menemani+support saya time² spt ini.
Mlm tu saya, mama dan Mufazzal bermalam di wad. Ceklang yg ikut bersama kami tumpang tido di rumah besfren dia. Selang sejam nurse dtg utk pantau heartbeat& oksigen dlm lung Wafiyya.Wafiyya perlu amik neb selang sejam till midnight, and after that kena amik neb selang 3 jam.
-Wafiyya during admission-
Khamis- 20 Oct 2011
Wafiyya genap 1 thn 4 bln. Keadaan dia masih sama. masih demam, heartbeat masih laju. Doc Arbaiyah pn terkejut tgk condition Wafiyya as she knew Wafiyya before ni seorg gegirl yg aktif+ceria, suddenly berubah..melepek layu atas katil wad. sedih sgt tgk Wafiyya ms ni. Doc ckp she's too weak. Wafiyya dh start taknak mkn. dia cuma nk minum air masak n breastfeed je. That's why doc terpaksa drip air ke bdn nya utk support energy to her.

Tgh hari, doc masuk bwk sample blood test. It's positive Influenza A!
Rs pedihh sgt hati ni bila mula-mula dgr khabaran tu. But Doc Arbaiyah ckp, dia tak puas hati, dia akan buat semula test. Tp by that time, doc dh suruh kami prepare apa yg patut. Mufazzal perlu dihantar blk, tak boleh dok di wad, risau akan dijangkiti.Wafiyya perlu di kuarantin in a single room under strictly isolation. Only 2 visitors per visit..

Encik suami di Labuan terus saya contact to take an emergency leave..mmg tak tahu nk buat ape dh time tu..nangis? toksah cakap ler..1st experience ni..Ptg tu Doc Arbaiyah buat semula test dgn mengambil sample hingus Wafiyya..and Alhamdu Lillah..resultnya negative! Menurut doc, Wafiyya terkena jangkitan kuman di paru-parunya. It's bronchopneumoniaThru her x-ray, mmg byk sgt phlegm on both sides.

Jumaat-21 Oct 2011
Pg tu Doc Arbaiyah terpaksa buat 'line' baru di tgn kiri Wafiyya kerana 'line' asal sudah tersumbat. mujur tgn Wafiyya tak bengkak, kalau tak mungkin dia akan demam blk.

Encik suami selamat tiba di KL. trus ke hospital. Sayu hati abahnya melihat keadaan Wafiyya time tu..Ptg tu ade physio session dgn En Safwan.Sekali lagi ujian buat kami, bila mana phlegm di paru-paru Wafiyya perlu disedut.So, tiub harus dimasukkan thru mulut and hidung Wafiyya. Sedihnya tgk Wafiyya ms tu, dlm hati ni cuma fikir saya nk tgk Wafiyya sihat, aktif+ceria spt sebelum ni..



Sabtu- 22 Oct 2011
Keadaan Wafiyya semakin ok, tp selera makan dia kurang. Wafiyya hanya minum air masak + berastfeed shj..Air yg di dripped masuk sudah masuk beg ke-3. Hari ini sekali lg phlegm Wafiyya perlu disedut keluar. Selepas physio session pd sebelah ptg, Wafiyya looked so tired. Dia tido je..and pd mlm nya, demam Wafiyya menyerang semula. suhu semakin naik up to 38 degree ++. Malamnya opah dan opah Uda Wafiyya bermalam di Wad utk sm² jg Wafiyya. Terima kasih mak, ayah and makde, sudi dtg dr Taiping utk melawat Wafiyya.

Ahad- 23 Oct 2011
Keadaan Wafiyya di sebelah pg ok, cuma ada sedikit demam.Selera makan dh mula nk ada. Doc Khairul dtg melawat sebelah pg, n katanya phlegm di lung Wafiyya masih banyak. Ahad ptg tu physio session diteruskan and utk ketiga kalinya phelgm di lung Wafiyya disedut. Kali ni mmg berjurai air mata saya sbb session kali ni saya sdn yg pegang Wafiyya and dpt lihat dgn dekat mcm mn tiub dimasukkn ke mulut and hidung Wafiyya. Kesian nya anak ummi meronta sakit nk lepaskan diri, menangis smp ilang suara..

Selepas Maghrib, Doc Khairul dtg melawat. drip air di tgn kiri Wafiyya perlu ditukar lagi sebab tangan kirinya dh bengkak dan bole sebabkn demamnya melarat lg..Kali ni 'line' baru di tgn kanan pula. Tragik pulak kali ni bila nk tukar 'line' baru sbb 2x percubaan mencarik urat, br doc dpt buat 'line' baru. Wafiyya toksah ckp ler..meraung tak ingat. Saya sdn menangis smp tak sanggup lg nk tgk dia dicucuk berulang kali mcm tu.

Lewat mlm baru nmpk progress Wafiyya semakin baik. Dia dh mula nk turun dr katil bermain dgn abg Mufazzal dan makan. Tp jenuh la pulak saya dan mama dok mengusung+control mesin drip air tu ikut pergerakan Wafiyya.

Isnin & Selasa- 24 Oct 2011&  25 Oct 2011
Alhamdu Lillah..perkembangan Wafiyya semakin baik. Phlegm di lung Wafiyya semakin berkurang. Sessi physio dan sedut phlegm masih diteruskan..Wafiyya dan Mufazzal pn dah mula tunjuk kn tanda² boring stay di wad. mcm² pe'el dh keluar..ummi dan abahnya...bersabo je la..wlpn kekadang tu dh abis sgt sabar rs nya..nurse² di Wad Lily& Wad Jasmin dh jadik spt teman sepermainan Mufazzal..abis smua akak nurse dan makcik cleaner jadik kawan dia. Siap follow Doc Arbaiyah buat wardaround, visit all her patients. Boleh pulak inform kt abah dia "Pazzal ikut doktor Opah tgk kawan sakit" ;)

Rabu- 26 Oct 2011
Pagi tu Doc Khairul dtg buat wardaround and chex Wafiyya. Alhamdu Lillah..Wafiyya dh hampir fully recovered even not 100% cure. Doc ckp dh bole balik..So, after taking her last antibiotic jam 5pm, Wafiyya dh bole discharge..Kesian lil' gegirl ummi..nmpk sangat penat dia stay di Wad selama seminggu.
-She looks tired after discharged-

Walau apepun, semua ni pengalaman dan ujian baru utk saya dan suami dlm membesarkan anak-anak. Mmg sedih jika dikenang blk dan kalau boleh memang tak nak dh lalu lg semua tu. Kesian kt anak-anak yg masih kecik.

Tp ape pn semua tu dh takdir yg ditentukan-Nya dan saya terima semua tu sbg ujian dr Allah SWT. Dh memang bahagian utk kami sekeluarga..saya redha. Moga pengalaman yg telah saya lalui ni memberi lebih pengajaran kpd saya dan keluarga utk kami perbaiki apa yg kurang sebelum ni..agar menjadi lebih baik di masa akan datang, insya Allah...

Alhamdu Lillah..Wafiyya is getting better now..
sedang berusaha utk mem 'bambam' kn blk body nya ;)


Tuesday, October 18, 2011

Jika Isteri Menangis Dihadapanmu

Salam bersiaran semua...
saya just nk berkongsi sesama kita....saya jumpa article ni dr fesbuk suami saya, walaupun rasa² nya suami saya tak dan nk baca post ni di fesbuknya. so to En Ahmad Azwad Ahmad Azali..this entry I dedicated to you..;)
**********************************



Jika Isteri Menangis Dihadapanmu


Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sebelum terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, 
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, 
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, 
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, 
hanya jika dia sangat menyayangimu.Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai kaumku bergelar suami,
jika seorang isteri pernah menangis keranamu, 
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami-suami, 
jika seorang isteri menangis keranamu, 
tolong jangan menyia-nyiakannya. 
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. 
Lihatlah jauh kedalam matanya. 
Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ? 

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. 
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. 
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…

3 hari 2 mlm di An-Nur, Bangi

3-5 October yg lepas, lil' princess An-Nur Wafiyya admitted due to chronic cough and recurrent wheezing.

Alhamdu lillah, Wafiyya cepat recover and respond amat positif after taking  the neb and physio session. Mujurla tak kena sedut, kalo tak berhujan la ummi nye kt hospital. lg pulak ni 1st experience saya, bila mana famili t'dekat yg warded. tambah pulak..anak pulak yg warded kn..mujur juga Wafiyya tak berapa kritikal sgt conditionnya ms mula-mula admit. masih menten aktif, dok berjalan je dkt ward and selera makan maintain. kalo tak, doc dh nk drip ayaq masuk..so, 3 hari di hospital tu more to her stabilization. cuma kesiannya, selang 4-6 jam dia perlu amik neb..

nota dijari: 
minggu ini, Wafiyya demam pula...sudah masuk hari ke-3. kalau tak nampak perubahan juga esok, nampaknya berjumpa lg la kita dgn Dr Arba'iyah..
semoga cepat sembuh my lil' princess. Doa ummi sentiasa yg terbaik untukmu..Ummi tahu adik seorang kuat semangat, sama mcm abg Mufazzal..


Wednesday, October 12, 2011

hari ini saya ke ofis...

hari ini saya 'half day' kerja..
pagi ini saya perlu membawa Wafiyya utk 'follow up' chex up dgn Dr Arbai'yah di Bdr Br Bangi.
Alhamdu Lillah..kesihatan Wafiyya semakin baik. tak perlu lagi makan ubat, tak perlu lg amik ventolin puff..
Wafiiya seperti biasa, mmg seronok le dpt main kt klinik td, smp doc and nurse² kt situ pn dh aim dia as gegirl yg paling aktiv n lasak..haishh..mengah jugak ummi nya nk menengok n mengejar dia main kt sn. tu kalau ade Mufazzal lg la..semputttttt...~

Lps selesai chex up, saya settlekan pulak psl nk claim insurans Wafiyya dr pr*den***l. adess..mmg leceh sungguh. bila nk bayaq kt derang tiap² bln, senang je..bila kita nk claim, mak aihh..dgn medical report dr doc n hospital la..itu ini sebagainya. utk medical report je dh melayang RM 100..nasib badan. janji claim ttp claim!

lps setel smua urusan di Bangi, saya pulang semula utk menghantar Wafiyya ke rumah pengasuh dan singgah rumah kejap taruk barang, amik barang nk p opis pulak bagai..then, tru ke opis di Kelana Jaya. penat..ngantuk segala bagai..rs mcm malas nk p keje pn ada td. tp digagahkan jua...

dan akibat kelam kabut + penat + ngantok nk p keje td...dh suku perjalanan barula saya perasan kan ini...
apo nk dikato...gi jo la kojo dgn berselipar koboi je..(dh le selipar pinjam lak tu..layankan aje)

Friday, September 30, 2011

Wafiyya in action

Lil' princess An-Nur Wafiyya nak jugak melawa, melaram...
tgk saja ini.....
dan ini............

Wednesday, September 28, 2011

Biler lagi..?

Mufazzal, Wafiyya dan Ummi sudah rindu sangat sama abah.... 


biler lagi abah nak balik yer...?

*pic taken on 11 Sep 2011- ms abah berlepas blk ke Labuan..

Friday, September 23, 2011

indahnya saat² bersama suami& anak-anak

saya rindukan suami saya..
saya pasti Mufazzal dan Wafiyya juga rindukan abah mereka..
even setiap hari kami ber 3G, tp itu tidak cukup, uwaaaa..~
dan saya rindukan saat² seperti ini......


*mugkin saya agak stress minggu ini dgn lambakan kerja di opis dan risau memikirkan keadaan kesihatan Mufazzal dan Wafiyya yg kurang baik sejak kebelakangan ini. Batuk mereka masih tidak sembuh sejak 2-3 minggu lamanya. Esok harus saya bawa mereka berjumpa paed!