Monday, June 20, 2011

An-Nur Wafiyya is 1 year old

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN YG PERTAMA buat buah hati pengarang jantung ummi..,

-cute faces of my loved-

Doa ummi moga dirimu sentiasa di bawah limpah kurnia kasih-Nya, diberkati dunia dan akhirat...
Semoga membesar dgn sihat dan cergas, menjadi anak yg solehah& beriman, menghormati& berbakti kpd ummi+ abah serta keluarga & insan² yg menyayangimu...
Moga An-Nur Wafiyya berjaya di dunia dan akhirat, insya Allah...~

Ummi mintak maaf banyak² tak dapat nak celebrate birthday Wafiyya yg pertama ni. Abah tak dapat blk..atuk pulak outstation..acu kt hostel. tp
takpe..ptg kang blk kerja ummi beli kek utk Wafiyya. kita celebrate sama-sama dgn abg Mufazzal, Ma'wan, Ceklang and Ceklis..;)

And...dua minggu lagi ummi akan bawa Wafiyya dan abg Mufazzal balk Labuan jumpa abah..kita celebrate besday Wafiyya kt sana dgn abah, insya Allah... B-)
video

updated,
Wafiyya's besday celebration@ Muzdalfa Fried Chicken, Bdr br Bangi (20.6.2011)

Wednesday, June 15, 2011

3,3,3, and 3..and just counting the day



very the nice day... B-)


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


and this lil' montel girl just counting the day...

another 5 days to go dear... ;)

Wednesday, June 1, 2011

Kelmarin...

kemarin..
saya beli nasik lemak di kedai pakcik misai dekat taman perumahan saya. tiba² teringin nk bekfes nasi lemak lauk sotong. asik dok mkn roti bakar je, boring pulak.nasi lemak lauk sotong= RM 3! makhaiih..bile masa la pulak naik harga ni. mungkin sbb dh lama sgt tak membeli nasik lemak itu yg sebelum ni RM 2.50 je. tak agak2 pakcik misai ni, naik mencanak 50 sen trus. petrol pn naik 2,3 posen je..

kemarin juga..
Heroin saya, An-Nur Wafiyya tersepit kepalanya di celah kaki meja makan di dapur. gamat sehh..kelam kabut jadiknya. ntah macam mana la nk jadik camtu. dengar nangisnya lain macam je..tau-tau mama saya dh kelam kabut panggil mintak tolong. ms saya sampai tu, tgk abg Mufazzal dgn aksi heronya cuba menarik keluar Wafiyya (gigih dok menarik pinggang adiknya). mujur la takde apa-apa yg serius. Wafiyya pn menangis kejap je..merintih je yg lebih..tp yg paling tak tahan dok merengek "anah...anah.."

*anah= angah. panggilan saya di rumah. huu..jenuh dok ajar dia ummi, tp anah juga yg disebutnya..~
**dok nampak-nampak An-Nur Wafiyya bakal beraksi lasak spt abg Mufazzal juga..bole selim lg la nampaknya i lps nih..hikhikhik B-)

bwh meja makan ni mmg tmpt feveret dia kt dapur
sket hari lg jadi geng beregu la derang utk 'kemas' rumah