Wednesday, March 31, 2010

TAG-Your Husband/ Lover

Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.
Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.
The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.
(yang..kalo abg bace entry ni bagi la total marks nnt eh => )
*******************

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Channel 553-National Geographic

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
yg ala2 kt pizza tu.apa nama ek dressing tu, garden salad eh? . taktau sgt nama2 komersial salad ni, main blasah mkn je..

3. What’s one food he doesn’t like?
ikan jaket (ikan cencaru) sebab nostalgia mkn ikan jaket sokmo ms kadet di KTU, Alor Setaq dulu

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
nescafe O panas/ suam...

5. Where did he go to high school?
"Once a Tiger, always a Tiger"-King Edward School@ Taiping..;
then terus maju ke Kolej Tentera Udara Aloq Setaq.

6. What size shoes does he wear?
8

7. If he was to collect anything, what would it be?
aircraft models, aircraft pics..or ape sj yg berkaitan dgn aircraft laa rasanya

8. What is his favorite type of sandwich?
abg suka makan sandwich ke? sandwich tuna rasanya kalo diberi pilihan.

9. What would this person eat every day if he could?
wat ms ni en asben saya husband berstatus bujang, and kebizian tahap gaban dia ngadap laptop main game, so pilihannya adalah McD yg hanya bersebalahan dgn airport tower (tmpt keje dia) je

10. What is his favorite cereal?
Koko crunch sbb yg ni je yg dibeli utk hero kecik kami, and abah nye pn tumpang pow semangkuk 2..

11. What would he never wear?
Levi's jeans, sbb he never ever like this brand.

12. What is his favorite sports team?
Arsenal.

13. Who did he vote for?
abg undi ape eh? undi ATM kn rahsia..undi pos la katakan, hehee =)

14. Who is his best friend?
NURUL IZZA MAT ALI-his lovey dovey wife.

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
berleter/ merungut/marah2 tak tentu hala, merajuk sampai tarik muka berbelas-belas

16. What is his heritage?
arwah opah and tokwan asben (sebelah emak) mmg pure org perak. arwah opah ni dr family chinese. so that's why my asben ni bermata sepet n mukanya nmpk iras2 chinese. bila msuk air force je br dia gelap sket.askar la katakan..asben saya ni ade twin, yg sememangnya seiras se ensem dia, tp asben saya ttp paling ensem =) dlm family sebelah emak asben saya derang ni je yg twin.
tok'ki n tok sebelah ayah nya (kami panggil tok kampar) pulak dr keturunan mandeling(btol ke eja ni?), tp tak sure la pulak tok ke tok'ki, hehe..adik beradik ayah yg pompuan sumer lawa2 ikut rupa tok(idung sumer tinggi ala2 arab gitu, kening lebat+tebal bagai diraut).tok pn dok lawa lg la ni.asben saya merupakan cucu sulung lelaki dr anak lelaki dlm family tok kampar.so, our lil' hero Mufazzal Syahmi merupakan cicit lelaki pertama dr anak lelaki+cucu lelaki tok kampar =)

17. What is his favourite colour?
blue

18. What is his habit?
hahaa..suka korek idung tak kena masa, alasannya rimas la, idung gatal la..
never ever having meal sambil bersulam air(unless tercekik/tersedak), dats why asben saya menten je body dia smp skang, huhu..

19. What is he proud of?
1-me as his wife& Muhammad Mufazzal Syahmi our lil' hero
2-his achievement dlm usia muda,(good job+happy family+harta&simpanan utk anak2..)

20. Lastly, do you think he will read this?
of course yes! (if he alert to this update.)

I want to tag:
1-yana
2-kak ghazi
3-kak nura
4-kaklong@ ted
5-sape2 la yg rajin/interested to this tag

Tuesday, March 23, 2010

sebelum, semasa dan sesudah..

hanya gmbr je la yg bercerita yer utk kali ni..

Mufazzal: Sebelum itu..


Mufazzal: Ketika itu



video

Mufazzal: Selepas itu....
ensem tak? nmpk matured sket, ilang dh rupa manja dia (",)

Entry utk Cek Lang: HEPI 26th BESDAY

HAPPY BESDAY ALANG!
wishing you a wonderful 26th Besday =)
  • moga sehat2 slalu& happy+bahagia dgn ape yg alang lalui sekarang..
  • kerja kerja gak bro..kesihatan tetap kasi mau jaga aaa...
  • terima kasih sbb sudi bg akak bonceng LC biru tiap hari p kerja( wlpn alang dok risau nk bwk akak lg dlm keadaan skang, but no worries bro..kita mintak selamat je dr DIA yg satu..).
  • trima kaseh sbb bagi akak pakai En Wira ke mana saja akak nk p..(takpe2..akak ttp maintain byr 'share' bln2..huhuu). cuma yg kesian dh lama En Wira tu tak dibasuh akibat kemalasan yg melampau..(tmbah2 skang dh gi-blk keje naik moto je) ermm..*sigh*
  • terima kaseh la utk segala2 nya...(wlpn cookies coklat cip msih blom akak dpt. dh 2x pesan nih.beli weh..kang meleleh air liur baby akak lak)
ape lagi lang....?
keje dh 24-7, OT berkati2...
gaji konpem masyukkk..~
OPEN TABLE ARR...koman2 pizza sepam 2!

Saturday, March 20, 2010

ke DesaWaterPark lagi

5 hb yg lps, kami semua ke Desa Water Park, huhuu..kali ni atas tiket free yg mama dpt bg pihak ajk family day TM yg lps. tmbh lg sronok on dat day gak, asben i yg terchenta br smp dr Labuan. so after jemput en asben di airport kami trus ke sana utk mandi manda =) tambah lg sronok, family makndak aku pn ade gak..


tgk saje riak muka hero kecik ni ms slide turun dgn abah nya...
video

Tuesday, March 16, 2010

kembali merindu

dh nk hampir sebulan ye aku tak update blog..almaklumlah...bila keadaan bizi melanda ditambah kemalasan yg ntah kenapa..ni pn tetiba mood nk nk m'update dtg tetiba.sbb nya..arini aku tak keje..huhu..amik coti sbb pg td br anta en suami tersayang ke airport..

erm..home alone again..and again..and again..Mufazzal pn tetiba taknak p umh pengasuh dia arini, dok nk berkepit je dgn ummi dia. mujur la abah dia pegi td dia tak meragam. Mufazzal pn dh makin paham abah dia dh blk nk kena keje. as usual bila abah dh check in, mulut dia asik dok ulang "abah keje.." cuma kali ni hati ummi yg mmg sensitip ni tersentuh bila tgk dia salam abah dia+hug+kiss abah dia. then ms abah dh nk masuk utk boarding dia jerit "babai abah...ashaikum(assalamu'alaikum)..i bi u (i love U)..i miss U"... ='(

sepanjang blk dr airport ade la 5-6 bijik aircraft yg br take off kitorg nmpk sepanjang jln..tiap kali nmpk aicraft tu tiap kali tu la Mufazzal dok ulang cakap "babai abah...babai aircraft.." smp la dia tido. kesian pulak tgk dia. kali ni abah blk bercuti 12 hari Mufazzal mmg nmpk close+manja lebih dgn abah dia. mesti abah pn terasa kn?

mm..takpe2..ade rezeki lebih nnt, ummi bwk Mufazzal blk umh kita kt Labuan k. kita teman abah. dpt 2,3 hari pn dh cukup baik..lg pn Mufazzal pn la ni dok sibuk nk naik aircraft..pantang nmpk aircraft (tmbh2 bila tgk Awan Dani@) punya la excited jerit "naik aircraft!"

to abah:
jaga diri baik2..jaga mkn minum..
jg kesihatan..jgn asik dok ralit main game je..
jgn boros lagi..
be prepared utk 4 bln bakal datang ni..
ummi& Mufazzal sentiasa doakan kesejahteraan abah di sana. moga ade rezeki utk abah blk bkursus bln 5 ni, hehe...kami tunggu abah blk tau.
abah pn doakan moga ummi& Mufazzal serta bakal baby yg bakal lahir baik2+sehat di sini. doakan moga ade rezeki utk ummi dpt posting ke sana by end of this year ok..
last but not least;
"WE LOVE U SO MUCH DEAR!"